To nye artikler; kunst og kultur under pandemien i Storbritannia og essay om kultur og helse i Danmark
En ny artikkel i det nordiske tidsskriftet Nordic Journal of Arts, Culture and Health (NJACH) er publisert.
Les mer »Ledige plasser på leselederkurs i Shared Reading-metoden
Har du kjærlighet til litteratur og menneskers vekst? Da kan leselederkurs i Shared Reading-metoden være noe for deg.
Vi har ledige plasser. Kurset er gratis.
Se webinaret «Kunst og kreativitet i helhetlig omsorg – Smerte»
Hvordan kan kunst og kreativitet være en naturlig del av helhetlig omsorg, i et samspill mellom pleie- og omsorgsarbeidere, pårørende og frivillige? Og hvordan ivareta kunsten og kulturens egen verdi i et slikt møte?
Smerte er tema i del III av webinarserien Kunst og kreativitet i helhetlig omsorg.
Musikkbasert miljøbehandling ved NTNU Gjøvik høst 2022
Studiet Musikkbasert miljøbehandling starter opp ved NTNU Gjøvik høsten 2022. Kurset vil gi innsikt i hvordan musikk, sang og bevegelse kan brukes til å bedre kommunikasjon, livsmestring og økt verdighet knyttet til ulike helseutfordringer i samfunnet. Det omfatter arbeid knyttet til aldersrelaterte sykdommer og demensomsorg, psykisk helsearbeid og rusforebygging.
Les mer »To nye artikler; kunst og kultur under pandemien i Storbritannia og essay om kultur og helse i Danmark
En ny artikkel i det nordiske tidsskriftet Nordic Journal of Arts, Culture and Health (NJACH) er publisert.
Les mer »Anja om Musikkbasert miljøbehandling: – Et studie jeg vil anbefale til alle
Anja Paulsen tok videreutdanningen Musikkbasert miljøbehandling i 2017. Les hvorfor dette studiet har blitt så viktig for henne og hvorfor akkurat denne videreutdanningen hjelper henne både på jobb og privat.
Les mer »Webinar: Opplæringsprogrammet Miljøbehandling med integrert bruk av musikk, sang og bevegelse
Hvordan bruke musikk, sang og bevegelse systematisk som miljøbehandling og støttebehandling i daglig pleie- og omsorgsarbeid?
Opplæringsprogrammet Miljøbehandling med integrert bruk av musikk, sang og bevegelse (Musikkbasert miljøbehandling) er en del av Kompetanseløft 2025.
Les mer ȁrsrapport 2021
Nasjonalt kompetansesenter for kultur, helse og omsorg sin årsrapport for 2021 er ferdig og klar til å nytes. Du kan lese årsrapporten her.
Les mer »Webinar: Kunst og kreativitet i helhetlig omsorg – Smerte
Webinar: Kunst og kreativitet i helhetlig omsorg – Smerte
Les mer »Innspill til ny folkehelsemelding
Nasjonalt kompetansesenter for kultur, helse og omsorg har gitt innspill til neste folkehelsemelding.
Les mer »Nordisk tidsskrift bygger nytt tverrfaglig felt
Les det nordiske tidsskriftet Nordic Journal of Arts, Culture and Health (NJACH) og hold deg oppdatert på hva som rører seg innen kultur og helse-feltet. Les ny artikkel om mental helse og kreativ skriving her.
Les mer »I en kronikk i Adressa etterlyser gjesteprofessor i teatervitenskap Wenche Torissen (Nasjonalt kompetansesenter for kultur, helse og omsorg og Høgskulen i Volda) sammen med Ann Iren Jamtøy (NTNU Helse) og Ingvil Rømo Grande (Sir Grand Lear og Institutt for kunst- og medievitenskap, NTNU)
tverrpolitisk vilje til å satse på, og utvikle, kunst og kulturfeltet som en viktig del av arbeidet med å forebygge ensomhet, psykisk sykdom og i arbeidet med å fremme livskvalitet.
Kunst og kultur har vist seg å være viktig for helse og livskvalitet. Etter pandemien trenger vi det kunsten kan bidra med, nemlig det å skape fellesskap mellom mennesker, og åpne opp for refleksjon og undring.

Teaterkunsten samler mange mennesker samlet i et rom samtidig, her og nå, som en vei ut av isolasjonens rom. Effekten av å delta i en interaktiv forestilling dokumenteres gjennom en pilotstudie som følger
det dansk/norsk scenekunstkompaniet Sir Grand Lear-prosjektet «Hvordan Har Du Det?»
Hvis vi skal ta forskningsfunnene på alvor, må kunsten gjøres tilgjengelig på alle samfunnsarenaer; i skolen, på arbeidsplassen, på sykehjem, i parker og i byrom.



Nordisk nettverk for kultur og helse inviterer til konferanse 10.mai og nettverksmøte 11.mai i Stockholm.
Konferansen er gratis og det er mulig å delta digitalt.
Programmet for konferansen 10.mai finnes her. Påmelding til konferansen kan du gjøre her.
Innhold på konferansen
Dette er det nordiske nettverket for kultur og helse sin andre konferanse, og blir en spennende dag med keynotes, presentasjoner, workshops og nettverksmuligheter med nordiske kunst- og helsekolleger ved Kungliga Musikkhögskolan, Stockholm (Valhallavägen 105). Konferansen arrangeres i samarbeid med Kompetenscentrum för kultur och hälsa, Region Stockholm, og passer for de som interesserer seg for og jobber med kultur og helse i Norden.
Konferansen starter med fokus på politikken på feltet kunst, kultur og helse, før den fortsetter med parallellsesjoner i dans, kunstterapi, tverrsektoriell brobygging, teater, drama og mental helse livskvalitet for eldre, tverrsektoriell praksis, tverrsektorielle kunstnere, kunst og kultur i utdanning og kulturelle intervensjoner som støtte.
Mer info om konferansen, program, lokale etc. finner du på hjemmesiden
Konferansen er organisert i et hybridformat. Gi beskjed om du skal delta på lokalet eller digitalt.
Nettverksmøte 11.mai
I forbindelse med konferansen, inviteres alle Nordic Arts & Health forskere til nettverksmøte dagen etter, altså 11.mai på samme sted.
Det er gratis å melde seg inn i forskernettverket.
Påmelding til nettverksmøtet 11.mai innen 20. april 2022, her

Les mer »
Kan kunsten kan forbedre den psykiske helsen vår etter pandemien?
Verdens Helseorganisasjon (WHO) slår fast at kunst spiller en betydelig rolle for fysisk og psykisk helse, som tilskuer og deltaker. HUNT studien viser at psykiske plager øker blant unge. En stipendiat ved Nord har slått fast at kulturopplevelser gir bedre livskvalitet og øker overlevelsen. Men hva er det med kunstopplevelsen som bidrar til å øke livskvaliteten? Hvordan kan man bruke teater til å skape dialog og innsikt i spørsmål knyttet til mental helse? Og hvordan har det gått med den psykiske helsa i pandemien?
Det var tema torsdag 24.mars ved Nord universitet, studiested Levanger.
Som en del av Folkehelsealliansen i Trøndelag sitt vårmøte fikk medlemmene av alliansen og Nord-studenter delta i en interaktiv forestilling om psykisk helse etter pandemien. Det ble også paneldiskusjon og oppstart av nytt forskningsprosjekt om hvordan interaktivt teater kan bidra til å skape dialog og innsikt i spørsmål knyttet til mental helse.
Scenekunst om mental helse
Scenekunstprosjektet Hvordan har du det – er et kunstnerisk utviklingsprosjekt som undersøker det allmenne menneskets mentale helsetilstand post korona og er et dansk-norsk samarbeid initiert av teaterkompaniet Sir Grand Lear. Hvordan har du det? involverer brukerne/publikum til en kreativ samskaping i selve forestillingen. Forestillingen har blitt spilt i Danmark, med Statens Institutt for Folkesundhed i København som samarbeidspartner. Scenekunstprosjektet omtales som en teatral debrief av koronakrisen, laget av scenekunstkompaniet Sir Grand Lear. Framført av skuespiller Jon Lockert Rohde.
Samtale om kunst og helse
I etterkant av forestillingen ble det en samtale i plenum om kunst og helse, fra tilskuer til deltaker. Der deltok Wenche Torrissen, professor i teatervitenskap ved Høgskulen i Volda og Nasjonalt senter for kultur, helse og omsorg, Ingvild Rømo Grande, scenekunstkompaniet Sir Grand Lear, Brynhild Bye-Tiller, kunstner og fotograf, Levanger Marit Stranden, daglig leder i Nasjonalt kompetansesenter for kultur, helse og omsorg.

Nytt forskningsprosjekt
En pilotstudie om hvordan interaktivt teater kan bidra til å skape dialog og innsikt i spørsmål knyttet til mental helse ble også startet i forbindelse med forestillingen. Hovedmålet med forskningsprosjektet er å samle ny kunnskap om hvilken verdi interaktivt teater kan ha som en strategi i helsefremmende arbeid. I dette forskningsprosjektet har professor Wenche Torrissen (Nasjonalt kompetansesenter for kultur, helse og omsorg / Høgskulen i Volda) i tett samarbeid med scenograf Ingvild Rømo Grande (Institutt for kunst- og medievitenskap, NTNU og Kompaniet Sir Grand Lear) og Ann Iren Jamtøy (Prosjektkoordinator, NTNU Helse) utformet følgende problemstillinger:
• På hvilke måter kan interaktivt teater bidra til å skape dialog om menneskers mentale helse i lys/kontekst av Covid-19 pandemien?
• Hvilke mulige styrker og svakheter har teater/interaktiv scenekunst i arbeid med å formidle og/eller skape ny kunnskap om mental helse?
• Hvilken innvirkning/effekt har forestillingen Hvordan Har Du Det? på publikum og hva kan dette evt. si om verdien av interaktiv scenekunst for publikums livskvalitet?
Disse spørsmålene vil utforskes gjennom spørreundersøkelser og fokusgruppeintervju.
Les mer »
Nordisk kulturkontakt støttet det nye nettverket «Rethink ageing» med dansekunstnere fra Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige. Dansekunstner Anna Nordanstedt deltok for Nasjonalt kompetansesenter for kultur, helse og omsorg. Prosjektet ble forsinket av pandemien, men er nå avsluttet.
Utvekslingen av erfaringer og ideer utvidet konseptet om hva som er mulig og inspirerte til økt kunstnerisk arbeid med eldre som dansere, både profesjonelle og amatører. De fleste partnerne har startet nye samarbeid gjennom prosjektperioden, som residensopphold og kunstneriske prosjekt, både med prosjektpartnerne og nasjonale deltakere på nettverksmøtene. Dansekunstnerne ønsker å fortsette erfaringsdelingen og vil søke ny reisestøtte for å videreutvikle samarbeidet.
Møt dansekunstnerne fra nettverket og hør om deres erfaringer knyttet til prosjektet i dette klippet.
Danseprosjektet Rethink Aging – Nordic: art, health & research var opprinnelig et ettårig nordisk prosjektsamarbeid om dans og eldre der dansekunstnere fra Norge, Sverige, Danmark, Finland og Island deltok.
– Dette er et relativt kortvarig prosjekt, men det ligger likevel et stort potensiale i å opprette et nordisk fagmiljø knyttet til dans og eldre gjennom et slikt prosjekt. Gjennom å møtes på tvers av nordiske land håper vi at denne gruppen vil avdekke nye problemstillinger og ideer knyttet til flere temaer som kan utvikles og tas videre i nye prosjekter. Jeg ønsker å bruke dette prosjektet som et grunnlag for å avdekke mer spesifikke områder innenfor tematikken dans og eldre, sa Nordanstedt etter oppstart av prosjektet.
Dans og aldring
– Prosjektet favner dans og aldring i et bredt perspektiv. Vi åpner for å se på den utøvende danserens muligheter og utfordringer i sin yrkespraksis, hvordan danseuttrykk kan utforskes i møte med eldre statistdansere, hva dans kan tilføre de aller eldste – både som utøvende og som publikummere, og vi ser også hvordan rammene i de ulike landene påvirker feltet og hvilke muligheter for aktivitet som ligger der, ifølge Nordanstedt.
– Rammene omhandler støtteordninger, men også hvordan de ulike forvaltningsnivå for helse og kultur er strukturert og organisert. Her er det store forskjeller blant landene i Norden, sier hun.

Har du lyst til å lære metodene som kan prege framtidas helse- og omsorgsarbeid? Ved å bruke musikk, sang og bevegelse som et arbeidsverktøy kan arbeidsdagen bli lettere og enda mer inspirerende. Dette er nyttige verktøy for deg som jobber innen helse i en krevende tid.
Dette kan du lære på høstens videreutdanning «Musikkbasert miljøbehandling» ved Nord universitet, Campus Levanger. Studiet er samlingsbasert.
Studiet vektlegger kunnskap og ferdigheter om hvordan musikk, sang og bevegelse vil være et alternativ og supplement til tradisjonell medisinsk behandling. Dette gjelder både som generelle miljøtiltak og som individualisert behandling. Studiet vektlegger musikk som effektivt arbeidsverktøy og skal gi trening i stemmebruk, rytmikk og dans/bevegelse. Studiet gir innføring i hvordan musikk påvirker, hjerne, kropp og følelser og hvorfor dette er særlig viktig i arbeid med mennesker med funksjonsnedsettelse og demens. Det vil også bli gitt en innføring i betydningen av tverrfaglig samarbeid.

Les om tidligere studenter: Lærer å bruke sang, musikk og bevegelse

Sitat fra tidligere student (Fra evalueringsskjema):
Veldig bra og berikende studie som jeg vil anbefale til andre.

Følg også Musikkbasert miljøbehandling på Facebook.


Har du lyst til å lære metoder som kan prege framtidas helse- og omsorgsarbeid? Ved å bruke kunst og kultur systematisk, kan du få en lettere arbeidshverdag med flere nye verktøy i innerlomma. En faglig boost for deg som har stått og fortsatt står i en arbeidssituasjon som krever mye.
Videreutdanningen kunst og kultur i helse og omsorg gjennomføres ved Nord universitet, Campus Levanger høst 2022. Videreutdanningen er på 15 studiepoeng og gjennomføres som et samlingsbasert studie på i alt tre samlinger pluss eksamen.

Bruk av kunst- og kulturuttrykk i helsearbeid
Studiet gir teoretisk og praktisk innføring i systematisk bruk av kunst- og kulturuttrykk i helsearbeid.
Studiet «Kunst og kultur i helse og omsorg» tar sikte på å gi kunnskap og handlingskompetanse som styrker og utvider den kompetansen studenten allerede har. Det kan for eksempel være sykepleiere, helsefagarbeidere, vernepleiere, sosionomer, ergoterapeuter, kulturskolelærere, kulturarbeidere og andre.
Sitat fra tidligere student i Kunst og kultur i helse og omsorg (Utdrag fra evalueringsskjema)
«Jeg er strålende fornøyd med studiet og vil rose dere for et fantastisk godt opplegg. Fra første stund har jeg følt meg ivaretatt som student på en måte jeg ikke kan si jeg har opplevd før i løpet av min studietid. Dere har en unik evne til å vise omsorg for studentene deres, dere utstråler varme og omtanke. Jeg har gått fra hver forelesningsdag full av inspirasjon, motivasjon, verktøy, og nye, viktige perspektiver inn i min jobb som kulturskolelærer.»
Kunstner og atelierista Anne Helga Henning er en av de som underviser på studiet.
Søknadsfrist og mer informasjon
Les om tidligere års studenter i kunst og kultur i helse og omsorg.
Mer informasjon, studieplan og lenke til søknadsskjema finner du her
Det er noen ledige studieplasser. Send inn din søknad her.
Studiet gir teoretisk og praktisk innføring i systematisk bruk av kunst- og kulturuttrykk i helsearbeid. Foto:Thomas Jergel


Nordic Arts & Health Research Network arrangerer sin andre Nordic Arts &Health Conference 10. Konferansen arrangeres i samarbeid med Kompetenscentrum för kultur och hälsa, Region Stockholm. Vi inviterer deg til en spennende dag med keynotes, presentasjoner, workshops og nettverksmuligheter med dine Nordic Arts and Health-kolleger ved Royal College of Music.
RING ETTER PAPIRER:
Temaet for konferansen er Kunst- og helsepolitikk. Dette er et bredt tema og kan dekke mange problemer, inkludert, men ikke begrenset til:
- Integrering/inkludering av kunst- og helseperspektiver i lokal, regional og nasjonal politikkutforming
- Kunst og helse i forhold til bærekraftige samfunn
- Finansiering og ressurser
- Tverrfaglige strukturer og systemer
- Forskning som støtter utvikling av kunst- og helsefaget &praksis
- Dele anbefalte fremgangsmåter
Sende inn sammendrag:
Vi ønsker både forsknings- og praksisartikler og workshop-forslag velkommen. Sammendrag (maks. 250 ord) skal inneholde navnet på presentatør(er), tilknytning, kontaktinformasjon, presentasjonstittel, presentasjonstype (forskning ELLER praksis ELLER workshop) og en beskrivelse av innholdet i presentasjonen/workshopen. Forsknings- og praksispresentasjonene er i 5-10 minutter, etterfulgt av en moderert diskusjon. Verkstedene er i 25 minutter, og skal være interaktive.
Sammendrag skal sendes til liisa.laitinen@turkuamk.fi innen 31. Meldinger om aksepterte bidrag vil bli gjort innen 28.
Mer informasjon om konferansen (keynotes, program, registrering etc.) vil bli oppdatert til Nordic Arts &Health Research Network sine nettsider: www.nordicartshealth.fi.
Det vil være en mulighet til å publisere konferansenotatet ditt i en spesialutgave av Nordic Journal of Arts, Culture and Health. Hvis innsendingen din blir godtatt, gir vi deg mer informasjon om denne muligheten i mars.
Ytterligere informasjon:
- Påmelding til konferansen åpner 15.
- Det er ingen gebyr for konferansen, men stedene er begrenset
- Foredragsholdere kunngjøres i januar 2022
Nordic Arts &health research network møte 11.
I fortsettelsen av konferansen arrangerer Nordic Arts &Health Research Network et nettverksmøte 11. Nettverksmøtet er begrenset til bare deltakelse fra nettverksmedlemmene. Temaer/program for nettverksarrangementet kunngjøres i mars. Påmelding til nettverksmøtet åpner 15.
For mer informasjon,
kontakt: Liisa Laitinen,
Rådgiver, Kunst- og helseakademiet, Turku University of Applied Sciences
liisa.laitinen@turkuamk.fi
Les mer »
Mange barn og unge føler at de ikke passer inn på teaterforestillinger. En ny teaterform kan gjøre teateret tilgjengelig for flere. Dette har forskere og fagpersoner skrevet om i Forskersonen.no.
Teksten er skrevet av Anita Salamonsen, Regionalt kunnskapssenter for barn og unge Nord – RKBU Nord, UiT – Norges arktiske universitet, Wenche Torrissen, Høgskulen i Volda og Nasjonalt kompetansesenter for kultur, helse og omsorg, Ulrikke Benestad Fuller-Gee, Hålogaland Teater
Anika Mackenroth, Hålogaland Teater), og Per Håkan Brøndbo, Institutt for psykologi, UiT – Norges arktiske universitet.
Les hele teksten her: Fra skam til glede: Sånn kan alle kan få magiske teateropplevelser
Teksten viser erfaringen gruppa har gjort gjennom tilbudet Relæxt teater, der Hålogaland teater (HT) gjør teater mer tilgjengelig for mennesker med behov for tilrettelegging. Konseptet tilbyr teaterforestillinger i en mer forutsigbar, avslappet og tilpasset form enn vanlig teater.
Her kan du lese mer om prosjektet

En ny utgave av det nordiske tidsskriftet Nordic Journal of Arts, Culture and Health (NJACH) er publisert.
Denne gangen er det en dobbeltutgave, 01-02/2021, som kan leses gratis (open access) her.
Redaktørene
Redaktørene Wenche Torrissen og Anita Jenssen sier følgende om denne utgaven:
– Tidsskriftet er nå inne i sitt tredje år, og vi ser en økende bevissthet på verdien av kunst (i alle dens former) som støtte til menneskelig oppblomstring, helse og velvære. Samtidig ser vi at kunst- og helsefeltet har fått mer kraft og selvtillit. Vi har også sett flere kritiske diskurser enn tidligere, noe som er et tegn på et sunt og robust felt under utvikling. Som denne utgaven viser, tar NJACH en aktiv del i denne utviklingen, og er en arena for spredning av forskning, kritiske diskusjoner og anmeldelser av nylige konferanser og nylig publiserte bøker.
Innhold
Dette kan du lese i denne utgaven av NJACH:
‘No one forced anybody to do anything – and yet everybody painted’: Experiences of Arts on Referral, a focus group study
av Paula Bergman, Inger Jansson & Pia H Bülow
Building a learning environment in mental healthcare education through warm-up exercises
av Ingrid Femdal, Eva Bjørg Antonsen, Bruce Burton & Margret Lepp
Embodied learning via a knowledge concert: An exploratory intervention study
av Eva Bojner Horwitz, Karin Rehnqvist, Walter Osika, David Thyrén, Louise Åberg, Jan Kowalski & Töres Theorell
“The Elder Tree”: An evaluation of Creative Writing Groups for Older People
av Theodore Stickley, Michael Craig Watson, Ada Hui, Alessandro Bosco, Blandine French & Basharat Hussain
Re-conceptualizing the gap as a potential space of becoming: Exploring aesthetic experiences with people living with dementia
av Lilli Mittner, Karoline Dalby & Rikke Gürgens Gjærum
Eksistensielle stormar, toreskyer og hus med rolege hav: ei vitskapeleg og poetisk utforsking av sosial støtte i psykisk helsearbeid
Existential storms, thunderclouds and houses with calm seas: A scientific and poetic exploration of social support in mental health work
av Knut Ivar Bjørlykhaug, Rose Marie Bank & Bengt Karlsson
Educating Well: A Keynote on a Future Paradigm for Applied Arts and Health in Education
av Ross W. Prior & Louise Fenton
Inn i rehabiliteringslandskapet med John Grants musikk
av Nina Osland
Klovning på norske alders- og sykehjem i koronaens tid: En rapport fra Klokkeklovnenes hverdag
av Åsa Hillingseter Løyning, Wenche Torrissen & Vibeke Stølen
Situating an Art Intervention with People Living with Dementia in a public space
av Lilli Mittner & Rikke Gürgens Gjærum
Culture is bad for you. Inequality in the cultural and creative/industries.
av Tim Joss
Sally Anne Gross and George Musgrave: Can Music Make You Sick? Measuring the price of musical ambition.
av Hilary Moss
Paul Crawford, Brian Brown and Andrea Charise (Eds.): The Routledge Companion to Health Humanities.
av Stephen Clift
Exploring Arts & Health Ethics and Education: Summaries of two online Nordic Arts & Health Research Network meetings
av Liisa Laitinen
The Culture, Health and Wellbeing International Conference (CHW21)
av Alexandra Coulter & Julia Puebla Fortier
Tverrfaglig
Tidsskriftet er en arena for publisering og debatt i det tverrfaglige fagfeltet for kunst og kultur innen fysisk og psykisk helse, sosial inkludering og helse- og omsorgsarbeid.
Les tidligere utgaver av NJACH her
Tidsskriftet utgis av Universitetsforlaget på vegne av Nasjonalt kompetansesenter for kultur, helse og omsorg (juridisk eier), Høgskulen i Volda, Primärvården Skåne, Aalborg universitet, Kungl. Musikhögskolan i Stockholm, Turku University of Applied Sciences (TUAS), Kulturforvältningen, Region Stockholm og The University of the Arts Helsinki.


Fikk du ikke med deg del 2 av webinarserien «Kunst og kreativitet i helhetlig omsorg»? Da kan du se hele webinaret i opptak her.
Nasjonalt Kompetansesenter for kultur, helse og omsorg og Verdighetsenteret arrangerte webinaret i samarbeid med Sykehjemsetaten i Oslo.
Tema: Hvordan kan kunst og kreativitet være en naturlig del av helhetlig omsorg, i et samspill mellom pleie- og omsorgsarbeidere, pårørende og frivillige? Og hvordan ivareta kunsten og kulturens egen verdi i møte med helse- og omsorgssektor?
Program
Hva er det med kunsten? Velkomstappell fra konferansieren
Sverre Chr. Wilhelmsen – brobygger, Verdighetsenteret
Dans i felten (Fra ca 3:50)
Nasjonalt Kompetansesenter for kultur, helse og omsorg (KHO)
Dans og bevegelse for et bedre hverdagsliv (Fra ca 6 min). Erfaringer fra Økernhjemmet
Yvonne Solberg – fysioterapeut, tidligere danser og koreograf
Øyeblikk som betyr noe. Gode relasjoner som skaper langvarig endring (Fra ca 27 min.).
Gode relasjoner som skaper langvarig endring
Rikke Gürgens Gjærum – professor og Lilli Mittner – forsker, Artful Dementia Research Lab, UiT Norges Arktiske Universitet
Interaktiv kunstutfoldelse i møte med dem det gjelder (Fra ca 37:54)
Erfaringer med formidling av dansekunst på helsetun og sykehjem under covid 19
Anna Charlotta Nordanstedt – fagrådgiver dans KHO, koreograf og dansekunstner
Kunsten å samarbeide (Fra ca 52:50). Om kunstnerisk samskaping med personer med demens
Fra prosjektet «Sammen om det», i regi av Bergens sanitetsforening
Eli Lea – faglig leder og Hanne Jones – prosjektleder
Hva kan vi ta med oss fra dette webinaret? (Fra ca 1 t: 6 min)
Oppsummering, med tips til ny praksis om kunst og kreativitet i helhetlig omsorg
Wenche Torrissen – fagansvarlig drama/teater, KHO
Dans mot en ny omsorgshverdag (Fra ca 1:12:30)
Vi beveger oss opp fra tastaturet sammen med Anna Charlotta Nordanstedt
Les mer »




