Høyere utdanning innen kultur og helse
Nasjonalt kompetansesenter for kultur, helse og omsorg tilbyr to videreutdanninger:
Begge videreutdanningene er samlingsbaserte og har fire fysiske samlinger ved Nord universitet, Campus Røstad, Levanger.
Videreutdanningene gir 15 studiepoeng.
Videreutdanning: Kunst og kultur i helse og omsorg
Har du lyst til å lære metoder som kan prege framtidas helse- og omsorgsarbeid? Ved å bruke kunst og kulturelle virkemidler systematisk, kan du få en lettere arbeidshverdag med flere nye verktøy i innerlomma. Videreutdanningen vil gi et faglig påfyll for deg som har stått og fortsatt står i en arbeidssituasjon som krever mye.
Studiet «Kunst og kultur i helse og omsorg» tar sikte på å gi kunnskap og handlingskompetanse som styrker og utvider den kompetansen studenten allerede har (f.eks. sykepleiere, helsefagarbeidere, vernepleiere, sosionomer, ergoterapeuter, kulturskolelærere, kulturarbeidere og andre). Du får eksempler på hvordan miljøtiltak ved bruk av forskjellige kunstuttrykk som teater, litteratur, billedkunst og dans kan brukes i grupper og som individualisert behandling for målgrupper innen psykisk helsevern, funksjonsvariasjoner og eldre med demens. Du får trening i drama, sang, rytmikk og dans/bevegelse.
Søknadsfrist: 15. april 2025.
Videreutdanning: Musikkbasert miljøbehandling
Har du lyst til å lære metodene som kan prege framtidas helse- og omsorgsarbeid? Ved miljøbehandling med integrert bruk av musikk, sang og bevegelse kan arbeidsdagen bli lettere og enda mer inspirerende. Videreutdanningen vil gi nyttige verktøy og metoder for deg som jobber innen helse i en krevende tid.
Studiet vektlegger kunnskap og ferdigheter om hvordan musikk, sang og bevegelse vil være et alternativ og supplement til tradisjonell medisinsk behandling. Dette gjelder både som generelle miljøtiltak og som individualisert behandling. Studiet vektlegger musikk som effektivt arbeidsverktøy og du får trening i stemmebruk, rytmikk og dans/bevegelse. Studiet gir innføring i hvordan musikk påvirker, hjerne, kropp og følelser og hvorfor dette er særlig viktig i arbeid med mennesker med funksjonsvariasjoner og demens. Det vil også bli gitt en innføring i betydningen av tverrfaglig samarbeid.
Søknadsfrist: 15. april 2025
Datoer for samlinger høsten 2025
- 1. samling: 1.-3. september
- 2. samling: 6.-8. oktober
- 3. samling: 10.-12. november
- Eksamen KKHO: 25. november
- Eksamen MMB: 2. desember
KKHO vil i tillegg ha en hjemmeeksamen.
Praktisk informasjon og søknad
Søknad om studieplass sendes gjennom samordna opptak. Søknadsfrist: 15. april 2025.
Opptak til studieprogrammet krever generell studiekompetanse. Søkere som ikke har generell studiekompetanse, og er 25 år eller eldre, kan søke om opptak på grunnlag av realkompetanse. Søknadsfrist: 1. mars 2025 gjennom samordna opptak.