Se musikkteater om psykose og psykisk helse

AktivitetAktueltMånedens innlegg

Av Marthe Haugdal | 11. januar 2023

Musikkteaterforestillingen “Hvor ble jeg av” har premiere 25.januar i Verkstedhallen i Trondheim.

Dette er et nytt og spennende musikkteater basert på filmskaperen Merete Augusta Nessets virkelige opplevelser, med bruk av musikk, sang, dans og sceniske uttrykk. Forestillingen gir et innblikk i en fragmentert verden hvor psykoser og psykisk helse står i fokus.

Regissør Azra Hallilović, komponist Bergmund Waal Skaslien, og koreograf Marie Rechsteiner i samarbeid med scenograf Anne Spets, utforsker med denne forestillingen et menneskets møte med hjelpeapparatet, fra et innsideperspektiv.

Det kreative teamet har jobbet tett sammen med et tverrfaglig ensemble, og utforsket hva det er som skjer når en person opplever psykose? Hvordan kan vi forstå virkeligheten og møte personer som opplever psykosen på en god måte? Hvordan kan vi unngå å stigmatisere personer som opplever dette i samfunnet vårt?

Kjøp billett her

Vakkert og spektakulært
– Det er et møte mellom kunsten og den kreative hjernen, der vi sammen skaper en felles forståelse for virkeligheten, sier Wigdis Helen Sæther, prosjektleder for «Hvor ble jeg av».

Denne musikkteaterforstillingen beskrives som en vakker og spektakulær forestilling, og passer for alle interesserte.

– Vi ønsker å bidra til åpenhet og mindre stigma rundt psykoser og psykisk helse. Kanskje får vi ny innsikt, kanskje blir vi berørt, kanskje bidrar det med noe større. Jeg håper mange tar turen til Verkstedhallen for å se denne forstillingen, sier Sæther.

– Samtidig ønsker vi å skape diskusjon om samarbeid mellom kultursektor og helsesektor, sier prosjektlederen, som jobber som dosent ved Institutt for psykisk helse ved NTNU.

Oppfordrer til å delta
Kompetansesenteret bidrar inn i prosjektet med gjesteprofessor. i drama/teater Wenche Torrissen. Hun har gitt innspill i prosessen og skal bidra i evalueringa av prosjektet som referansegruppemedlem.

Marit Stranden, daglig leder ved Nasjonalt kompetansesenter for kultur, helse og omsorg, synes teaterforestillingen tar opp en viktig tema som trenger å bli belyst.

–Vi oppfordrer alle som kan å delta på teaterforestillinga for å lære om hvordan det er å ha psykose. Vi ønsker også at publikum kan bidra med refleksjoner om hvordan teater fungerer som metode for å sette fokus på helseutfordringer, sier Stranden.

Urpremiere 25. og forestilling 26. januar 2023 kl.19.00 i Verkstedhallen, Trondheim

Arrangementet ligger også på Facebook

 

Relaterte artikler

helse-nordtrondelag
ntnu
hint
levanger
Stående_farge (1)