Erfaringsseminar Musikkbasert miljøbehandling

Av Marthe Haugdal | 15. februar 2023

Vi inviterer til erfaringsseminar i Musikkbasert miljøbehandling på Scandic Hell, Stjørdal, 24.mai 2023.

Meld deg på her

Her kan du møte og utveksle erfaringer med andre som bruker musikk, sang og bevegelse i sin arbeidshverdag. Det blir kunnskapsdeling, dialog og inspirerende innlegg fra dyktige forelesere innen Musikkbasert miljøbehandling.

Blant annet kommer miljøterapeut Charlotte Stav for å presentere hvordan hun jobber med et korprosjekt for hjemmetjenesten.

Charlotte Stav
Charlotte Stav

Kari Batt-Rawden deler sin evalueringen av metoden: I 2019 ble det gjort en kvalitativ studie på oppdrag av Helsedirektoratet, Kompetanseløft 2020: Evaluering av opplæringsprogrammet musikkbasert miljøbehandling med integrert bruk av musikk og sang til helse- og omsorgstjenestene.

Helene Waage leverte i februar doktoravhandling ved UiA om samsang i familier som lever med demens. På erfaringsseminaret vil hun ha innlegg om ulike former for hverdagssang som samværsressurs for mennesker med demens og deres nære. Helene har også publisert en artikkel om bakgrunnen for denne i tilnærmingen i den åpne antologien Samsang gjennom livsløpet, se kap. 12.

Helene Waage, Ph.d.-stipendiat
Helene Waage, Ph.d.-stipendiat, kommer til erfaringsseminaret for å snakke om samsang.

Det blir også to panel-sesjoner der institusjoner som har implementert Musikkbasert miljøbehandling vil dele sine erfaringer med metodene.

Se hele programmet her

Relaterte artikler

helse-nordtrondelag
ntnu
hint
levanger
Stående_farge (1)