“Hvorfor er musikk bra for hjernen?” trakk fullt hus

AktueltForskningMånedens innlegg

Av Marthe Haugdal | 27. september 2022

Alle billettene ble revet bort da nevrolog, forfatter og pianist Geir Olve Skeie gjestet Levanger for å snakke om musikkens betydning for helsa under arrangementet “Hvorfor er musikk så bra for hjernen?” i Festiviteten tirsdag 21.september.

Nasjonalt kompetansesenter for kultur, helse og omsorg og Verdighetssenteret – Omsorg for gamle arrangerte sammen, og Sverre Chr. Wilhelmsen ved Verdighetsenteret – Omsorg for gamle, var konferansier for kvelden.

Nevrolog, forfatter og pianist Geir Olve Skeie kom til Levanger for å snakke om musikkens betydning for helsa. Foto: Benedicte Kjølsvik
Nevrolog, forfatter og pianist Geir Olve Skeie kom til Levanger for å snakke om musikkens betydning for helsa. Foto: Benedicte Kjølsvik

Innholdsrikt program

Vegar Rangul, styreleder, Nasjonalt kompetansesenter for kultur, helse og omsorg ønsket velkommen, og den lokale artisten Emma Wik framførte musikalske innslag slik at publikum også fikk kjenne musikkens kraft i praksis.

Hvorfor musikk er bra for hjernen og hvilken betydning musikken kan ha for helsa var det i hovedsak Geir Olve Skeies oppgave å besvare. Han er nevrolog, forfatter og overlege fra Bergen, og med sin kompetanse og sin fengende formidlingsevne tok han med seg publikum på en musikalsk reise denne kvelden.

Det var sang av Emma Wik. Foto: Benedicte Kjølsvik
Det var sang av Emma Wik. Foto: Benedicte Kjølsvik

Arrangementet ble avsluttet med en samtale om musikkens betydning for helse og omsorg hvor Sverre Chr. Wilhelmsen var i dialog med Geir Olve Skeie, Odd Håpnes, rådgiver ved Nasjonalt kompetansesenter for kultur, helse og omsorg.

Samtale om musikkens betydning for helse og omsorg. Sverre Chr. Wilhelmsen (til høyre) i dialog med Geir Olve Skeie (I midten) og Odd Håpnes, rådgiver ved Nasjonalt kompetansesenter for kultur, helse og omsorg. Foto: Benedicte Kjølsvik
Samtale om musikkens betydning for helse og omsorg. Sverre Chr. Wilhelmsen (til høyre) i dialog med Geir Olve Skeie (I midten) og Odd Håpnes, rådgiver ved Nasjonalt kompetansesenter for kultur, helse og omsorg. Foto: Benedicte Kjølsvik

Anders Dalane, førstelektor i musikk ved Nord universitet, sto i bresjen for allsang slik at publikum også fikk kjenne på den delen av det som til sammen ble en mangfoldig musikalsk opplevelse.

Se mer om programmet her

Les mer: Geir Olve Skeie gjestet også Festiviteten i 2019 med sitt foredrag basert på boka “Musikk og hjernen”. Denne gangen ble det også full sal.

OM GEIR OLVE SKEIE
Geir Olve Skeie er nevrolog, PhD, overlege ved Nevrologisk avdeling, Haukeland universitetssjukehus, og professor II ved Griegakademiet, hvor han underviser om musikk og hjernen. Han er i tillegg utdannet pianist fra Griegakademiet i Bergen, der han studerte med Jiri Hlinka. Skeie har over 100 internasjonale publikasjoner, og har blant annet forsket på musikkens påvirkning på hjernen og bruk av musikk ved Parkinsons sykdom og hjerneskader. Geir Olve Skeie har mottatt Norsk nevrologisk forenings formidlingspris 2020 for sine fortellinger om musikkens påvirkning på hjernen.

 

 

Relaterte artikler

helse-nordtrondelag
ntnu
hint
levanger
Stående_farge (1)