Hjernetrim på forskningskveld

Av Marthe Haugdal | 30. september 2020

Under arrangementet «Still hjerne dumme spørsmål» fikk forsker-panelet bryne seg på mange spørsmål om hjernen.

Arrangementet på Levanger bibliotek var basert på konseptet «Abels tårn», og var en del av Forskningsdagene 2020.

– Hvilken sammenheng er det mellom nedsatt hørsel og demens?

– Hvordan kan sansestimulering brukes til behandling i helsetjenesten?

– Kan personlighetsforstyrrelser «helbredes», og hvordan?

Dette var blant de mange spørsmålene som ble rettet mot ekspertpanelet: Psykologspesialist i Helse Nord-Trøndelag, Jon Tormod Rækken Nordland, lege og førsteamanuensis Håvard Skjellegrind, samt daglig leder ved Nasjonalt kompetansesenter for kultur, helse og omsorg, Odd Håpnes.

Under arrangementet fikk forskerne svare utfyllende på forhåndsinnsendte spørsmål fra publikum, før det ble åpnet for spørsmål fra salen.
Dette skapte hjernetrim blant både publikum og paneldeltakere, som sammen jobbet seg frem til felles svar basert på egne kunnskapsområder.
Arrangementet ble ledet av programleder Karin Jegtvik, og strømmet direkte på Facebook.
Programleder Karin Jegtvik, psykologspesialist i Helse Nord-Trøndelag, Jon Tormod Rækken Nordland, daglig leder for Nasjonalt kompetansesenter for kultur, helse og omsorg, Odd Håpnes, og lege og førsteamanuensis Håvard Skjellegrind fikk mange spørsmål å bryne seg på under Forskningsdagene-arrangementet. Foto: Helse Nord-Trøndelag
Programleder Karin Jegtvik, psykologspesialist i Helse Nord-Trøndelag, Jon Tormod Rækken Nordland, daglig leder for Nasjonalt kompetansesenter for kultur, helse og omsorg, Odd Håpnes, og lege og førsteamanuensis Håvard Skjellegrind fikk mange spørsmål å bryne seg på under Forskningsdagene-arrangementet. Foto: Helse Nord-Trøndelag

Relaterte artikler

helse-nordtrondelag
ntnu
hint
levanger
Stående_farge (1)