“Musikk og hjernen” trakk fullt hus

Av Marthe Haugdal | 17. september 2019

Festiviteten Levanger var fylt til randen da nevrolog og pianist Geir Olve Skeie fortalte om musikkens magiske kraft på hjernen mandag kveld denne uken.

Nasjonalt kompetansesenter for kultur, helse og omsorg inviterte til arrangementet. Arrangementet var en kombinasjon av foredrag og musikalske innslag på flygel.

– Et tydelig interessant tema

Interessen var stor for å lære mer om hvilken betydning musikk har på helsa og hvilken betydning musikk kan ha ved blant annet Parkinsons sykdom, demens og ved hjerneskader.

– Det er meget hyggelig å se at temaet er noe som er interessant for folk. Det var jo også en unik sjanse til å lære mer om de prosessene som skjer i hjernen når vi lytter eller spiller musikk. Nyere forskning viser at musikk påvirker fysiologiske prosesser i hjernen og kan være til hjelp i behandlingen av ulike sykdommer, og dette er tydelig noe som folk synes er aktuelt og interessant, sier Odd Håpnes, daglig leder ved Nasjonalt kompetansesenter for kultur, helse og omsorg.

Musikk, hjerne og helse i Festiviteten

Geir Olve Skeie er overlege i nevrologi ved Haukeland Universitetssjukehus og professor II ved Griegakademiet ved Universitetet i Bergen der han underviser om musikk og hjernen.

Nevrolog og pianist Geir Olve Skeie holdt foredrag om "Musikk og hjernen". Foto: Marthe Haugdal
Nevrolog og pianist Geir Olve Skeie holdt foredrag om “Musikk og hjernen”. Foto: Marthe Haugdal

 

Ordfører Robert Svarva i Levanger ønsket velkommen. Foto: Marthe Haugdal
Ordfører Robert Svarva i Levanger ønsket velkommen. Foto: Marthe Haugdal

 

Relaterte artikler

helse-nordtrondelag
ntnu
hint
levanger
Stående_farge (1)