Arendalsuka: Opplever musikk i eldreomsorgen med VR-briller

Av Marthe Haugdal | 14. august 2019

Arendalsuka er i gang og i år står Nasjonalt kompetansesenter for kultur, helse og omsorg på stand sammen med Nasjonalt kompetansetjeneste for aldring og helse (Aldring og Helse).

På standen i Pollen er det blant annet mulig å gjennom VR-briller få oppleve en sangstund ved et sykehjem som bruker musikk i miljøbehandlingen.

VR-briller som viser bruk av musikk i eldreomsorgen. Foto: Aldring og Helse
VR-briller som viser bruk av musikk i eldreomsorgen. Foto: Aldring og Helse
Vegar Rangul, styreleder i Nasjonalt kompetansesenter for kultur, helse og omsorg, er på plass i Arendal. Her får besøkende blant annet prøve VR-briller som setter de inn i en sangstund ved et sykehjem.

Arendalsuka er Norges største politiske møteplass 1200 unike aktører tilstede med arrangement og stands gjennom hele uka. Nasjonalt kompetansesenter for kultur, helse og omsorg deltar i år for første gang.

Skravlehjørnet

Mange vil slå av en prat i Skravlehjørnet, som er et samarbeid med artist Venke Knutson. På standen er det også mulig å være med på quiz og måle gripestyrken sin.

– Vi satser også i år på en stand der vi kan aktivisere folk, for samtidig å kunne fortelle om hva vi har å tilby helsepersonell, pasienter og pårørende. Vi vil måle gripestyrken til folk, noe som var en umiddelbar suksess i fjor. Vi vil ha med oss robotselen Paro, arrangere quiz om aldring og i et skravlehjørne vil vi rett og slett prate med folk om hva det måtte være. Standen er forøvrig et samarbeid med Nasjonalt kompetansesenter for kultur, helse og omsorg, sier Kari Midtbø Kristiansen, leder i Aldring og Helse.

Nasjonalt kompetansetjeneste for aldring og helse (Aldring og Helse) og Nasjonalt kompetansesenter for kultur, helse og omsorg samarbeider om stand i Pollen under Arendalsuka denne uken. Foto: Aldring og helse
Nasjonalt kompetansetjeneste for aldring og helse (Aldring og Helse) og Nasjonalt kompetansesenter for kultur, helse og omsorg samarbeider om stand i Pollen under Arendalsuka denne uken. Foto: Aldring og helse
Aldring og helse samarbeidet i år med Nasjonalt kompetansesenter for kultur, helse og omsorg om stand under Arendalsuka. På bildet er Anders Dalane, kompetansesenteret, Kari Kristiansen, Aldring og helse og Odd Håpnes, kompetansesenteret.Foto: Aldring og helse
Aldring og helse samarbeidet i år med Nasjonalt kompetansesenter for kultur, helse og omsorg om stand under Arendalsuka. På bildet er Anders Dalane, kompetansesenteret, Kari Kristiansen, Aldring og helse og Odd Håpnes, kompetansesenteret.Foto: Aldring og helse
Katrine Homdrum var blant de som sto på stand for kompetansesenteret.
Katrine Homdrum var blant de som sto på stand for kompetansesenteret.
Aldring og helse samarbeidet i år med Nasjonalt kompetansesenter for kultur, helse og omsorg om stand under Arendalsuka. Foto: Aldring og helse
Aldring og helse samarbeidet i år med Nasjonalt kompetansesenter for kultur, helse og omsorg om stand under Arendalsuka. Foto: Aldring og helse

 

Frokostmøte torsdag

Nasjonalt kompetansetjeneste for aldring og helse (Aldring og Helse) og Nasjonalt kompetansesenter for kultur, helse og omsorg arrangerer frokostseminar under Arendalsuka.

– Vi er glade for å presentere frokostmøtet med temaet «Aktiviteter med mening i eldreomsorgen» sammen med Aldring og Helse. Seminaret vil gi et innblikk i gode og gjennomførbare aktiviteter for eldre, pårørende og helsepersonell som de kan bruke i det daglige. Her vil også sangen og musikkens påvirkningskraft komme til syne, sier Odd Håpnes, daglig leder ved Nasjonalt kompetansesenter for kultur, helse og omsorg.

– Dette blir en uke med masse aktivitet i Arendal. Arendalsuka er en viktig og interessant møteplass. Vi er også stolte av å kunne samarbeide så tett med Aldring og Helse, sier Håpnes.

Program for frokostmøte

– Musikken påvirker hjernen direkte gjennom produksjon av hormonet serotonin, sier Odd Håpnes, daglig leder ved Nasjonalt kompetansesenter for kultur, helse og omsorg. Se mer om hvordan musikken påvirker biologiske prosesser i kroppen:

Relaterte artikler

helse-nordtrondelag
ntnu
hint
levanger
Stående_farge (1)