Korsang som hjelp i psykisk helsearbeid

Av Marthe Haugdal | 16. januar 2018

Korsang som hjelp til bedring for mennesker med psykiske helseproblemer krever god tilrettelegging, og ledere med både musikalsk og relasjonell kompetanse, viser ny studie.

-Det er ikke bare å sette i gang og synge Grieg flerstemt. Man må bygge stein på stein, og ta utgangspunkt i at deltakerne skal oppleve mestring og trivsel hele veien, sier prosjektleder, NAPHA-rådgiver og forsker ved Nord Universitet, Arve Almvik, til napha.no.

Nylig fikk han og de andre forskerne som driver korsangprosjektet «Syng deg friskere» publisert en artikkel i tidsskriftet Scandinavian Psychologist. 11 av 19 deltakere, som alle har psykisk helseutfordringer, ble intervjuet i studien.

Les hele saken på napha.no

Les også: Forskeren forklarer: Sang og recovery

Relaterte artikler

helse-nordtrondelag
ntnu
hint
levanger
Stående_farge (1)