Til Australia for å presentere kompetansesenteret

Av Marthe Haugdal | 17. november 2017

Nasjonalt kompetansesenter for kultur, helse og omsorg var godt representert under den årlige konferansen om kultur og helse i Sydney.

The Australian Centre for Arts and health var arrangør av denne store, internasjonale konferansen, 30. oktober til 1. november 2017 på kunstgalleriet i Arts Gallery of New South Wales, Sydney.

– Det er stort å få tilgang til å presentere oss så grundig under en internasjonal konferanse av dette kaliberet. Vi fikk tilbakemeldinger på at Norge har kommet lengre enn de mange andre land når det gjelder kultur og helse-arbeid, sier Vegar Rangul, styreleder i Nasjonalt kompetansesenter for kultur, helse og omsorg.

Kultur og mental helse

Det overordnede temaet for konferansen er “Mental Health and Resilience through the Arts”. Tre viktige områder av praksis og forskning vil ble presentert: Psykisk helse og resilience, ”kreativ” aldring”, kultur og helse i sykehus, helsevesenet og helsefremmende organisasjoner.

Hensikten med konferansen er å fremme og utvikle bruk av kreativitet og kunst innen helse for alle mennesker i Australia, uansett alder, rase, kjønn eller religiøs eller politisk syn. Med konferansen vil de fremme samarbeid, dele informasjon og ressurser mellom grupper og enkeltpersoner, for å sikre effektiv bruk av kunst og kreative tjenester som kan møte ulike behov.

Fire innlegg fra kompetansesenteret

Styreleder i kompetansesenteret, Vegar Rangul, presenterte opplæringsprogrammet Musikkbasert miljøbehandling, fagveileder Audun Myskja hadde to innlegg om Musikkbasert miljøbehandling, og doktorgradsstipendiat tilknyttet kompetansesenteret, Bente Løkken hadde et innlegg om sin oppgave.

– Vi brukte også oppholde til å fortsette med samarbeid knyttet til University of Sydney og Western Sydney university, sier Rangul.

Deltagerne var hovedsakelig fra Australia, men også noen fra England, Canada, USA, Hong Kong, New Zealand. Totalt deltok 200 deltagere.

 

 

Relaterte artikler

helse-nordtrondelag
ntnu
hint
levanger
Stående_farge (1)