Barns rett til å leke og delta i kunstneriske aktiviteter i helsevesenet

Av Alexandra Dahlen | 21. februar 2024

RED NOSES International og HPH Task Force on Children and Adolescents inviterer deg til webinaret “Children’s rights to play & participate in artistic activities in healthcare setting”.

En sykehusklovn viser frem en bamse til et barn. I bakgrunnen ser vi en lege. Foto: https://www.rednoses.org/
RED NOSES International og HPH Task Force on Children and Adolescents inviterer deg til webinar. Foto: https://www.rednoses.org/

Sykehusopphold kan være stressende for barn, forstyrre deres rutiner og forårsake angst. I dette webinaret vil du få vite mer om hvordan kunst og kreative aktiviteter, spesielt sykehusklovning, har utviklet seg til å ha en positiv innvirkning på den mentale helsen til barn som er innlagt på sykehus.

Du vil også få høre om nasjonale og internasjonale retningslinjer for barns rettigheter til kunst, om sykehusklovner og hvordan arkitektur på sykehus kan spille en rolle for barns helse og velvære.

Ekspertene som er vertskap for seminaret ønsker med dette webinaret å øke bevisstheten rundt temaet blant fagfolk og beslutningstakere. De håper deres arbeid kan føre til en politikk som prioriterer barns rett til fritid, lek og deltakelse i kunst- og kulturliv.

“Let’s make a positive impact on their hospital experience together” skriver de.

Forskernettverket Nordic Arts & Health Research Network anbefaler alle interesserte i å delta på webinaret som finner sted 5. mars fra kl. 09:30 til kl. 11.30.

Les mer om webinaret og registrer deg her >> 

 

Relaterte artikler

helse-nordtrondelag
ntnu
hint
levanger
Stående_farge (1)