Arrangement: Still hjerne dumme spørsmål

Av Marthe Haugdal | 31. august 2020

Lurer du på hvordan din egen hjerne fungerer? Gjennom et forskerpanel spesialisert på hjernen setter vi av en kveld viet til menneskets viktigste organ. Velkommen til en opplysende, kunnskapsrik og lettbeint prat – alt basert på dine spørsmål.

Still hjerne dumme spørsmål

Levanger bibliotek 23. september kl. 19.00-20.30.

Arrangementet er en del av Forskningsdagene 2020. Arrangementet er gratis, men billett må forhåndsbestilles via QR-koden nederst, ebillett.no eller i biblioteket. Arrangementet vil også strømmes via Facebook. Les mer om arrangementet her.

 

Still hjerne dumme spørsmål

Jon Tormod R. Nordland Psykologspesialist, HNT, Håvard Skjellegrind Spesialist i allmennmedisin og prosjektleder for HUNT 70+, og Odd S. Håpnes Daglig leder for Nasjonalt kompetansesenter for kultur, helse og omsorg.
Forskerpanelet består av Jon Tormod R. Nordland, psykologspesialist, Helse Nord- Trøndelag (f.v.), Håvard Skjellegrind, spesialist i allmennmedisin og prosjektleder for HUNT 70+, og Odd S. Håpnes, daglig leder for Nasjonalt kompetansesenter for kultur, helse og omsorg.

 

Hjernen er tema for Forskningsdagene 2020

De siste årene har vi fått mye ny kunnskap om hjernen. Likevel er hjernen fortsatt det organet vi vet minst om. I 2020 settes hjernen på dagsorden under Forskningsdagene. 

Forskningsdagene er en forskningsfestival som går av stabelen i slutten av september hvert år. I år er datoene 16.—27. september. Festivalen foregår over hele Norge, og hundrevis av forskere møter barn og voksne og forteller om hva de gjør. I fjor deltok 80 000 mennesker på over 400 arrangementer over hele landet.

Hjernen styrer vår hverdag. Det handler om følelser og relasjoner, logikk og læring, hvordan vi fungerer og reagerer, tanker og drømmer.  Hjernen slutter ikke i nakken. Den styrer kroppen vår, og omfatter dermed både nevrologi og psykiatri, både fysiske og psykiske helse, skriver Forskningsdagene på sin hjemmeside.

–Hjernen vår er en komplisert struktur, som består av milliarder av nerveceller. I samspillet mellom disse oppstår det som er menneskelig. Selv om vi vet mye, trenger vi mer kunnskap om den friske hjernen for å kunne forebygge og behandle sykdommer, sier administrerende direktør i Forskningsrådet, John-Arne Røttingen. – Under Forskningsdagene inviterer vi hele landet til dialog om mange av disse spørsmålene.

Relaterte artikler

helse-nordtrondelag
ntnu
hint
levanger
Stående_farge (1)