Sigurd Johan Heide

Av Alexandra Dahlen | 30. august 2023

Sigurd Johan Heide. Foto: Marius Fiskum
Sigurd Johan Heide. Foto: Marius Fiskum

Dansekunstner og koreograf Sigurd Johan Heide er bosatt og har sitt virke i Tromsø. Han er utdannet koreograf med mastergrad fra Kunsthøgskolen i Oslo, og har studert, undervist og arbeider ved Rff-sentret og NTNU Dansevitskap i Trondheim. Verkene hans har blitt vist på blant annet Hålogaland Teater, Barents Spektakel, Festspillene i Nord-Norge, Kalottspel, Riksscenen og Dansens Hus, og på scener i Nord-Irland, Sverige, Finland, Danmark, Russland og England. Han laget dansen til Dansens Dag i Danmark i 2014, og var festivalkunstner ved Dansefestival Barents i 2014.
Sigurd er grunnlegger av dansekompaniet Kartellet, og har vunnet Kritikerprisen for forestillingen «Doppler» sammen med Kartellet og Ragnhild Furebotten i 2016. Han fikk Troms Fylkes Kulturpris sammen med Kartellet i 2016, og har kongepokal i dans fra 2010. Kartellet var Festspillprofiler på Festspillene i Nord-Norge i 2016 med 5 premierer og 24 forestillinger på 6 dager.

Om workshopen hans

Vi får en icebreaker og en introduksjon til hvordan dans kan brukes i menneskelige relasjoner, med forståelse og bruk av gester og bevegelse som gir trivsel, trygghet og tillit. Koreograf og pedagog Sigurd Johan Heide utvikler deltakende danseforestillinger med fokus på lek, utforsking, trygghet og nærhet. Les mer om Kartellet.

Relaterte artikler

helse-nordtrondelag
ntnu
hint
levanger
Stående_farge (1)