Cai Tomos

Av Alexandra Dahlen | 30. august 2023

Cai Tomos
Cai Tomos

Cai Tomos er utdannet dansekunstner fra Coventry University i Storbritannia og med en Master i kunstterapi, har han nå sitt virke som både skapende dansekunstner og psykoterapeut. I den siste 15-års perioden har arbeidet hans hatt fokus på helse og rollen som dansen kan ha innenfor helse og terapi. Han har vært kunstner i residens på Chelsea og Westminster sykehuset i London hvor han i den siste 7-årsperioden har laget egne danser og samtaler med pasienter på avdelinger for onkologi, HIV og eldre.  I over 10år har han drevet dansegruppen CAIN i Wales som består av eldre medlemmer over 50 år. Dette arbeidet har spilt en stor rolle i utviklingen av hans praksis med dans for eldre. Han er også kunstner i residens med Entelechy Arts og fasiliterer der regelmessige Ambient Jam sessions for voksne med PMLD (dyp og flere lærevansker). Cai jobber også som kunstterapeut med spesiell oppmerksomhet på fantasiens rolle innenfor helsefaget.

 

Om workshopen hans

I denne workshopen skal vi utforske hvordan kunsten og dansen gir oss en måte å snakke vårt eget språk på som ofte ikke har ord. Vi skal utforske fellesskapet, og hvordan kunsten støtter samhold, en måte å være sammen på som gir kraft til det gode. Vi skal se på hva som får oss til å føle oss i live. Vi skal bli bedre kjent med arbeidet til Cai som innebærer å være sammen med andre og se etter den livligheten som kanskje dukker opp når vi arbeider i disse settingene uansett på hvilken liten eller stor måte. Vi skal utforske hvordan denne måten å jobbe på kan fungere i ulike settinger på omsorgshjem, teatre, psykiatriske sykehus, stuer hjemme hos folk, gatehjørner mm. Cai har også masse verdifull erfaring fra å jobbe en til en med sengeliggende pasienter på sykehus som han vil dele med oss. Han vil stimulere til å finne måter å være sammen på hvor nysgjerrigheten har plass til å dukke opp som den vil.

Relaterte artikler

helse-nordtrondelag
ntnu
hint
levanger
Stående_farge (1)