Kulturkoordinater i nord

Av Marthe Haugdal | 13. oktober 2017

Kompetansesenteret deltok da Finnmark og Murmansk oblast denne uken feiret 30 års kultursamarbeid med kulturkonferansen Kulturkoordinater i nord. Konferansen ble arrangert i Murmansk, Russland, og samlet til sammen 140 deltakere.

Odd Håpnes, daglig leder for Nasjonalt kompetansesenter for kultur, helse og omsorg, innledet med «Kunst + kultur = helse. Kultur som bidrar til folkehelse” , og hadde en paralellsesjon om “Idrett/frivillighet bidrar til bedre folkehelse, og sentrumsutvikling med Stadionparken i Levanger”.

– Dette er en flott anledning til å få innblikk i kulturarbeidet som er gjort de siste 30 årene mellom Finnmark og Murmansk. Det er også gledelig å være invitert til å fortelle om kultur- og helsearbeidet kompetansesenteret gjør, sier Håpnes.

Konferansen ble arrangert som et samarbeid mellom Finnmark fylkeskommune og Kulturkomiteen i Murmansk.

Relaterte artikler

helse-nordtrondelag
ntnu
hint
levanger
Stående_farge (1)