Anna Marie Laugsand & Karl Laugsand

Av Alexandra Dahlen | 2. februar 2024

Foto: Svein Helge Falstad, Trønder-Avisa.Da Anna Marie var 59 år gammel ble hun diagnostisert med en demenssykdom. Sykdommen startet med progressiv afasi som første symptom, såkalt primær progressiv afasi. Som spesialsykepleier innen demens vet hun hva sykdommen vil gjøre med henne over tid. Hvordan lever man videre etter å ha fått en slik diagnose?

Anna Marie og hennes mann Karl kommer til Erfaringsseminaret for å dele sine erfaringer med oss.

«Vi har fått et helt nytt perspektiv på hva som betyr noe i livet, og benytter oss mye av gleden ved musikk og kultur som verktøy for å mestre våre nye liv.» – Karl Laugsand.

I 2017 ble Anna Marie hedret med Norsk Sykepleierforbunds pris Årets sykepleier i Nord -Trøndelag for sitt mangeårige og banebrytende arbeid med demenssyke. Hun har jobbet ved medisinsk sengepost ved Sykehuset Levanger og ved Ytterøy Helsetun. På Ytterøy Helsetun brukte hun musikkbasert miljøbehandling i arbeidshverdagen. I tillegg har Anna Marie undervist på videreutdanningen i musikkbasert miljøbehandling ved Nord universitet.

Les mer om Anna Marie her:

Relaterte artikler

helse-nordtrondelag
ntnu
hint
levanger
Stående_farge (1)