Musikkbasert miljøbehandling ved NTNU Gjøvik høst 2022
Studiet Musikkbasert miljøbehandling starter opp ved NTNU Gjøvik høsten 2022. Kurset vil gi innsikt i hvordan musikk, sang og bevegelse kan brukes til å bedre kommunikasjon, livsmestring og økt verdighet knyttet til ulike helseutfordringer i samfunnet. Det omfatter arbeid knyttet til aldersrelaterte sykdommer og demensomsorg, psykisk helsearbeid og rusforebygging.
Les mer »Videreutdanning: Musikkbasert miljøbehandling
Dette kan du lære på høstens videreutdanning «Musikkbasert miljøbehandling» ved Nord universitet, Campus Levanger. Studiet er samlingsbasert.
Les mer »Videreutdanning: Kunst og kultur i helse og omsorg
Lyst til å lære metoder som kan prege framtidas helse- og omsorgsarbeid? Lær hvordan kunst og kultur kan brukes systematisk i helsearbeid.
Les mer »Digital videreutdanning: Kunst og kultur i helse og omsorg
Lyst til å lære metoder som kan prege framtidas helse- og omsorgsarbeid? Lær hvordan kunst og kultur kan brukes systematisk i helsearbeid. Å bruke menneskets iboende ressurser er viktig i et helsefremmende, forebyggende og rehabiliterende perspektiv, innenfor psykisk helsearbeid, rusomsorg, eldre- og demensomsorg.
Les mer »Lærer å bruke sang, musikk og bevegelse
Høstens studenter i Musikkbasert miljøbehandling (MMB) treffes denne uka til andre samling ved Campus Levanger, […]
Les mer »Videreutdanning: Musikkbasert miljøbehandling
Lyst til å lære metodene som kan prege framtidas helse- og omsorgsarbeid? Lær hvordan musikk, sang og bevegelse kan brukes som miljøbehandling innen eldreomsorg, rusomsorg og psykisk helsevern. Forskning viser at disse metodene kan fungere mot depresjon, uro og utagering.
Les mer »Nyhet: Musikkbasert miljøbehandling ved NTNU Gjøvik
Kurset vil gi innsikt i hvordan musikk, sang og bevegelse kan brukes til å bedre kommunikasjon, livsmestring og økt verdighet knyttet til ulike helseutfordringer i samfunnet. Det omfatter arbeid knyttet til aldersrelaterte sykdommer og demensomsorg, psykisk helsearbeid og rusforebygging.Kurset vil gi innsikt i hvordan musikk, sang og bevegelse kan brukes til å bedre kommunikasjon, livsmestring og økt verdighet knyttet til ulike helseutfordringer i samfunnet. Det omfatter arbeid knyttet til aldersrelaterte sykdommer og demensomsorg, psykisk helsearbeid og rusforebygging.
Les mer »Nettbasert videreutdanning: Kunst og kultur i helse og omsorg
Videreutdanningen kunst og kultur i helse og omsorg starter opp ved Nord universitet vår 2021.
Les mer »Videreutdanning: Musikkbasert miljøbehandling (15 stp.)
Hvordan kan musikk, sang og bevegelse brukes til å bedre kommunikasjon, livsmestring og gi økt verdighet?
Les mer »Oppstart for studiet «Kunst og kultur i helse og omsorg»
Videreutdanningen Kunst og kultur i helse og omsorg startet opp ved Nord sitt studiested i Levanger […]
Les mer »Videreutdanning: Kunst og kultur i helse og omsorg
Videreutdanningen kunst og kultur i helse og omsorg starter opp ved Nord universitet vår 2020. […]
Les mer »Hvordan kan musikk, sang og bevegelse brukes til å bedre kommunikasjon, livsmestring og gi økt verdighet?
Studiet Musikkbasert miljøbehandling (15 stp.) gjennomføres ved Nord universitet, studiested Levanger, høst 2019.
Målgruppe
Ansatte og ledere i helse- og omsorgsektoren. Studiet retter seg også mot kulturarbeidere som ønsker å jobbe innenfor helse-, omsorg- og oppvekstsektoren.
Søknadsfrist 1.juni 2019.
Om Musikkbasert miljøbehandling (15 studiepoeng)
Studiet skal gi en oversikt over helseutfordringene i samfunnet og hvordan musikk, sang og bevegelse kan brukes til å bedre kommunikasjon, livsmestring og økt verdighet. Det omfatter arbeid knyttet til aldersrelaterte sykdommer og demensomsorg, psykisk helsearbeid og rusforebygging. Les mer her
Gjennomføring av studiet
Studiet er samlingsbasert, 3 samlinger á 3 dager.
Samlinger høsten 2019:
-
-
- samling: mandag 16. – onsdag 18. september (uke 38)
- samling: mandag 14. – onsdag 16. oktober (uke 42)
- samling: mandag 11. – onsdag 13. november (uke 46)
-
Eksamen: fredag 13. desember 2019.
Det pedagogiske opplegget vil veksle mellom forelesninger, musikalske øvinger, individuelt arbeid og arbeid i grupper. Teoridelen blir illustrert med kliniske eksempler og videoillustrasjoner. Arbeid med pensum, oppgaver og øvinger mellom samlingene.
Forkunnskapskrav
Generell studiekompetanse. Ingen forhåndskunnskap innen sang og musikk er nødvendig.
Den helt nye videreutdanningen Kunst og kultur i helse og omsorg startet opp ved Nord sitt studiested i Levanger denne uka.
Å bruke menneskets iboende ressurser er viktig i et helsefremmende, forebyggende og rehabiliterende perspektiv, innenfor psykisk helsearbeid, rusomsorg, eldre- og demensomsorg. 18 studenter skal våren 2019 gjennomføre tre samlinger på til sammen 10 dager for å få en teoretisk og praktisk innføring i systematisk bruk av kunst- og kulturuttrykk i helsearbeid.
Et stolt øyeblikk
Studiet er en del av det nasjonale opplæringsprogrammet Musikkbasert miljøbehandling, og gjennomføres i regi av Nasjonalt kompetansesenter for kultur, helse og omsorg i samarbeid med Nord Universitet.
– Det er med stolthet at vi i dag har oppstart av den nye videreutdanningen Kunst og kultur i helse og omsorg. Dette studiet er ett av flere tilbud vi har i det nasjonale opplæringsprogrammet Miljøbehandling med integrert bruk av musikk, sang og bevegelse, og det er veldig gledelig å ønske de nye studentene velkomne til oppstarten. Studiet er en viktig del av opplæringsprogrammet, og et viktig bidrag til at helse -og omsorgsarbeidere får kunnskap i hvordan de kan bruke kunst – og kulturuttrykk i den daglige pleie og omsorgen, sier Vegar Rangul, prosjektleder Musikkbasert miljøbehandling.
Handlingskompetanse til helsearbeidere
Videreutdanningen er på 15 studiepoeng og tar sikte på å gi kunnskap og handlingskompetanse som styrker og utvider den kompetansen studentene allerede har (f.eks. sykepleiere, helsefagarbeidere, vernepleiere, sosionomer, ergoterapeuter, kulturskolelærere, kulturarbeidere og andre).
Studiet åpnet med kunstneriske innslag med poesi, musikk og sang ved blant annet Anders Dalane og Roar Tromsdal, begge fra Fakultet for lærerutdanning, kunst og kultur ved Nord universitet.
Opplæringsprogrammet Musikkbasert miljøbehandling
Musikkbasert miljøbehandling er utviklet på oppdrag fra Helsedirektoratet og inngår i Kompetanseløft 2020. Nasjonalt kompetansesenter for kultur, helse og omsorg er ansvarlig for opplæringsprogrammet.
Musikkbasert miljøbehandling er skrevet inn i kvalitetsreformen Meld. St. 15 (2017 – 2018) Leve hele livet.

Den nye videreutdanningen «Kunst og kultur i helse og omsorg» (15.stp.) startet opp ved Nord universitet denne uka. Foto: Marthe Haugdal


Ny videreutdanning starter opp ved Nord universitet vår 2019: Kunst og kultur i helse og omsorg
Videreutdanningen er på 15 stp. og gjennomføres med tre samlinger på til sammen 10 dager ved Nord universitet, Levanger.
Bruk av kunst- og kulturuttrykk i helsearbeid
Studiet gir teoretisk og praktisk innføring i systematisk bruk av kunst- og kulturuttrykk i helsearbeid. Å bruke menneskets iboende ressurser er viktig i et helsefremmende, forebyggende og rehabiliterende perspektiv, innenfor psykisk helsearbeid, rusomsorg, eldre- og demensomsorg.
Målgruppe: Studiet tar sikte på å gi kunnskap og handlingskompetanse som styrker og utvider den kompetansen studenten allerede har (f.eks. sykepleiere, helsefagarbeidere, vernepleiere, sosionomer, ergoterapeuter, kulturskolelærere, kulturarbeidere og andre).
Mer informasjon, studieplan og lenke til søknadsskjema finner du her
Søknadsfristen er 04.januar 2019.
Les mer »Denne uken ble studiet Musikkbasert miljøbehandling (15 studiepoeng) sparket i gang ved Nord universitet i Levanger. 23 studenter er tatt opp denne høsten.
Dette er det tredje kullet med studenter som tar Musikkbasert miljøbehandling. Nytt av året er at studiet har gått fra å være 7,5 studiepoeng til 15 studiepoeng. Studiet er samlingsbasert og foregår på tre samlinger á 3 dager.
Studiet gir en oversikt over helseutfordringene i samfunnet og hvordan musikk, sang og bevegelse kan brukes til å bedre kommunikasjon, livsmestring og økt verdighet. Det omfatter arbeid knyttet til aldersrelaterte sykdommer og demensomsorg, psykisk helsearbeid og rusforebygging.
Studiet er en del av opplæringsprogrammet Musikkbasert miljøbehandling.


Hva er egentlig folkehelse og hvordan står det til med folkehelsa vår – i norske kommuner? Og i verden? Hva skiller helsefremming og forebygging fra hverandre, og hvorfor trenger vi begge perspektiv i folkehelsearbeidet? Hvilken kunnskap trenger du for å jobbe med folkehelse i din kommune? Og hvordan kan du påvirke folkehelsearbeidet lokalt, nasjonalt og globalt for å møte noen av de utfordringer vi står overfor i dag?
Dette er noen av problemstillingene masterstudentene på det nyopprettede masterprogrammet i folkehelseved NTNU får brynt seg på, skriver, Kristine Pape, førsteamanuensis og studieprogramleder for master i folkehelse, i NTNUs fagblogg om medisin og helse.
Hvem kan søke?
Masterprogrammet i folkehelse er åpent å søke på for alle som har fullført en treårig helse- og sosialfaglig, samfunnsvitenskapelig, naturvitenskapelig eller humanistisk bachelorutdanning med relevans for folkehelsearbeidet. Du kan også søke om opptak hvis du har utdanning innen medisin, psykologi eller tannhelse minimum tilsvarende treårig bachelorutdanning. Søknadsfrist er 15. april.
Mer om opptakskrav og hvordan du søker.
Master i folkehelse har opptak både i Gjøvik og Trondheim. Søknadsfrist 15. april
Les mer »



