Siri Wigdel

Av Alexandra Dahlen | 30. august 2023

Siri WigdelSiri er utdannet dansekunstner fra Tyskland og England og bor nå i Wales. Hun etablerte seg i Storbritannia i Wales i 1990 hvor hun utviklet en mangfoldig kunstnerisk praksis dypt gjennomsyret av samfunnsdans og samfunnskunst, og arbeidet innenfor den walisiske språkkonteksten og med landlige samfunn i Nord-Wales. I dette arbeidet utviklet hun også en egen praksis innen dans og helse og deltakende dans.

I 2015-2017 var hun med på å utforme cARTtrefu prosjektet: https://www.ageuk.org.uk/globalassets/age-cymru/documents/cartrefu/age-cymru-english—evaluation-report.pdfsom besøkte over 120 eldre og sykehjem i løpet av en 2-års periode, et omfattende prosjekt, et av de største i sitt slag i Europa, og som nå drives av Age Cymru med støtte til alle eldrehjem i Wales med kunstneriske og kreative aktiviteter året rundt.

Som profesjonell koreograf og dansekunstner har hun skapt verk for både scene og film, samt utendørs stedsspesifikke lokasjoner med store rollebesetninger. De siste årene har hun jobbet mer i Norge, med DanseFestival Barents i Hammerfest og FRIKAR i Valdres, og som frilans produsent for andre kunstnere. Hun er også medregissør for Cwmni Pen Productions – https://www.cwmnipen.uk/ i Wales sammen med sin partner Gwyn Vaughan Jones, som lager tospråklig og flerspråklig dans, teater og film. Hun har lidenskap for og lang fartstid i å jobbe med inkludering, publikum og eldre mennesker så vel som de aller minste.

Siri er produsent for seminaret “Å skape meningsfulle dager”

Siri er ansvarlig for den praktiske avviklingen av seminaret og vil passe på at alt flyter som det skal og at både foredragsholdere og deltakere til seminaret får en positiv opplevelse, og kan dra hjem etter endt helg på Inderøy inspirert og med en god følelse i magen. Hun ønsker at alle skal få sekken full av nye verktøy som kan brukes i hver enkelt sitt arbeid og kunstneriske praksis.

Relaterte artikler

helse-nordtrondelag
ntnu
hint
levanger
Stående_farge (1)