Elen Øyen

Av Alexandra Dahlen | 30. august 2023

Elen Øyen
Elen Øyen

Elen Øyen er en norsk dansekunstner og arbeider som produsent for DansiT koreografiske senter. Hun er danser i Danselaboratoriet, noe hun har vært siden 2005. Elen ble født med ryggmargsbrokk, og bruker rullestol. Hun danser i rullestolen sin og på gulvet. Hovedfokuset hennes er improvisasjon. Elen har et nært samarbeid med professor på NTNU og grunnlegger av Danselaboratoriet Tone Pernille Østern. Hun har forelest på konferanser, seminarer og festivaler i Norge og i utlandet. Hun har utviklet en bred erfaring i dans, og har arbeidet med forskningsprosjektet «Tilgjengelige kunstnerskap?» siden høsten 2021.

Om workshopen til Elen og Tone

En workshop/samtale med Tone Pernille Østern og Elen Øyen som henvender seg til helsefagarbeidere og dansekunstnere. Workshopen vil være en forskningsformidling av deres forskningsprosjekt: Tilgjengelig kunstnerskap? Et kunnskapsprosjekt om kunstnere med funksjonsvariasjoner i Norge.

Les mer om forskningsprosjektet>>

Relaterte artikler

helse-nordtrondelag
ntnu
hint
levanger
Stående_farge (1)