Vega Scene: Filmvisning – Spionen

Av Marthe Haugdal | 14. september 2020

Velkommen til spesialvisning av THE MOLE AGENT, en uforglemmelig dokumentar om alderdom og en eksepsjonelt lite diskret hemmelig agent.

Filmvisning på Vega Scene i Oslo, torsdag 08.oktober kl 19.00. KJØP BILLETT

Verdighetsenteret – Omsorg for gamle har siden 2012 koordinert et tverrfaglig arrangement omkring en ny dokumentarfilmunder Bergen internasjonale filmfestival (BIFF), med ulike samarbeidspartnere. Denne gangen er Nasjonalt kompetansesenter for kultur, helse og omsorg medarrangør. Film inviterer til fellesskap, til å dele. Og her skal vi dele historier om hva verdighet betyr for den enkelte. Målet er at dette skal åpne for samtale om valg og verdier i eldreomsorgen.

Filmvisning på Vega Scene i Oslo, torsdag 08.oktober kl 19.00.
Filmvisning på Vega Scene i Oslo, torsdag 08.oktober kl 19.00.

Om filmen:

Årets film er en ny, chilensk produksjon (norske undertekster), som her får sin norgespremiere: En privatdetektiv hyrer inn en eldre mann til å gå undercover på et aldershjem for å undersøke om beboerne blir feilbehandlet. THE MOLE AGENT er en uforglemmelig dokumentar om alderdom og en eksepsjonelt lite diskret hemmelig agent. Enkemannen Sergio skrider til verket med entusiasme og engasjement, men påfallende diskret er han ikke: 83-åringen er nemlig så sjarmerende at han umiddelbart blir sentrum for det sosiale livet på institusjonen, og må kontinuerlig riste av seg både friere og nye venner.

Sergio kommer tett på alle. Men han opplever at menneskene han møter, føler seg forlatt og er ensomme. Denne våren og sommeren har en liknende livssituasjon vært konsekvensen blant gamle både på institusjon og hjemme også i vårt land. Hvordan kan vi bruke våre ferske erfaringer når koronapandemi er over, eller i møte med noe liknende senere? Årets film kan være et godt utgangspunkt for å drøfte prioriteringer i eldreomsorgen, og hvordan vi alle kan bidra.

Innledning på scenekanten:
– Sverre Chr. Wilhelmsen – brobygger, Verdighetsenteret
– Odd S. Håpnes – daglig leder, Nasjonalt Kompetansesenter for kultur, helse og omsorg

Video-appell:
– Trude Drevland – leder, Rådet for et aldersvennlig samfunn

KJØP BILLETT

Filmen vises med norske undertekster

Originaltittel

Regi Maite Alberdi
Språk spansk
Produksjonår 2020

Skuespillere
Sjanger Dokumentar
Spilletid 1 t. 30 min.
Nasjonalitet Chile
Aldersgrense med begrunnelse

Relaterte artikler

helse-nordtrondelag
ntnu
hint
levanger
Stående_farge (1)