Nyttig info: Webinaret “Systematisk bruk av sang og musikk”

Av Marthe Haugdal | 25. september 2020

Nasjonal kompetansetjeneste for aldring og helse og Nasjonalt kompetansesenter for kultur, helse og omsorg arrangerte webinaret «Systematisk bruk av sang og musikk for helse- og omsorgsarbeidere» torsdag 24.september kl 12.00-13.15.

Webinaret tok utgangspunkt i Musikkbasert miljøbehandling – et opplæringsprogram som tilbyr kurs- og utdanning over hele landet for ansatte og ledere i helse- og omsorgsektoren som ønsker å lære miljøbehandling med integrert bruk av musikk, sang og bevegelse brukt innenfor kliniske rammer. Musikkbasert miljøbehandling er utviklet på oppdrag fra Helsedirektoratet og inngår i eldremeldingen Leve hele livet. Les mer om Musikkbasert miljøbehandling her.

Webinarets målgruppe var ansatte og ledere innen helse- og omsorgssektoren, kulturansatte og andre.

Program:

  • Hva er miljøbehandling med integrert bruk av musikk og sangHvordan kan musikk, sang og bevegelse brukes som en integrert del av daglig pleie- og omsorgsarbeid, og hvilke effekter kan vi fåOdd Håpnes, daglig leder i Nasjonalt kompetansesenter for kultur, helse og omsorg

Odd sin presentasjon finner du her.

Inger sin presentasjon finner du her.

  • Bruk av musikk og sang som en naturlig del av pleie- og omsorgsarbeidet i hverdagen. Charlotte Stav, musikkpedagog/miljøterapeut, Hølonda helse- og omsorgssenter, Melhus kommune

PP Charlotte 24.september 2020.

Charlotte sin presentasjon finner du her.

På hjemmesiden

hjemmesiden om Musikkbasert miljøbehandling finnes informasjon om de ulike delene av Opplæringsprogrammet.

I vår ressursbank finnes også materiell tilrettelagt for våre deltakere i opplæringsprogrammet Musikkbasert miljøbehandling. Dette er åpent for alle og kan lastes ned og skrives ut. Der finnes blant annet ferdige spillelister (Linker til spotify), skjema for kartlegging av musikk, sangliste, skjema for registrering av døgnrytme/atferd osv.

Ressursbank

Har du spørsmål, eller vil du ha informasjon om kurs – send oss e-post: post@kulturoghelse.no

Relaterte artikler

helse-nordtrondelag
ntnu
hint
levanger
Stående_farge (1)