TRONDHEIM 25.OKTOBER 2018: Konferanse om helsefremmende drama og teater

Av Marthe Haugdal | 16. august 2018

Etter fusjonen i 2016 kan det nye NTNU vise til en unik spisskompetanse på drama, teater og helse. Hvordan kan dette nyttiggjøres ytterligere i både forskning, utdanning og praksis?

På dagskonferansen Helsefremmende drama og teater vil forskere og praktikere presentere nybrottsarbeid i skjæringspunktet mellom scenekunst og psykisk helsearbeid. Foredragsholdere fra NTNU og nasjonale og internasjonale partnere vil åpne en tverrfaglig dialog som setter teatervirksomhet på dagsorden i psykisk helsekontekst. Bakgrunnen for konferansen er en økende interesse for alternative metoder i praksisfeltet. Drama og teater kan være betydningsfulle vendepunkt for brukere med psykiske helseproblemer og være et viktig alternativ eller supplement til annen aktivitet eller behandling, noe forskning viser. Det er behov for fagutvikling og ytterligere forskning som understøtter dette.

Vil styrke forskningen

Konferansen er gratis og åpen for alle forskere, helsepersonell, brukere av psykiske helsetjenester, teaterinstruktører, drama-og teaterpedagoger og andre interesserte. Målet med konferansen er å styrke forskningen på området drama, teater og psykisk helse og bidra til utvikling av nye metoder i det kliniske arbeidet.

Når: Torsdag 25. oktober, kl. 09.00 til 15.15
Hvor: Auditorium KA11, Kunnskapssenteret på Øya, Olav Kyrres gate 10, 7030 Trondheim

Konferansen er gratis, og det serveres lunsj

Påmelding til konferansen ligger her

Program

08.30-09:00: Kaffe og registrering

09.00: Konferansen åpnes – v/arrangørene
Musikk v/Petter Andreas Jørgensen og Ole Tolstad

09.15-09.30: Ledelsen ved Fakultet for medisin og helsevitenskap og dekan Anne-Kristine Børresen
ved Humanistisk fakultet ønsker velkommen

09.30-10.30: Keynote: “Theatre, health and (re)production”. v/Dr Emma Brodzinski, senior lecturer,
dramatherapist, Royal Holloway University of London

10.30-10.45: Pause

10.45-11.05: «Dramaterapi – endring gjennom erfaring» – Eksempel fra dramaterapi med
flyktningbarn. v/Hedda Sandvik, dramaterapeut RVTS Midt

11.10-11.40: «Teater som arena for vekst og endring for unge voksne utenfor utdanning og
arbeidsliv». v/Tori Aadnesen, Line Larsen, Ville Veier Stavanger og Ellen Foyn Bruun,
dramaterapeut, førsteamanuensis NTNU

11.40-12.30: Lunsj

12.30-12.50: “Teatergruppa har vært min redning. Hadde jeg ikke hatt den, så hadde jeg gått
til grunne»: Teater som recovery-fremmende praksis. v/Wenche Torrissen,
førsteamanuensis Høgskolen i Volda/Nasjonalt kompetansesenter for kultur, helse og
omsorg, NKKHO

12.50-13.20: «Min prosess» v/ Petter Andreas Jørgensen, artist – i samtale med Wigdis Sæther,
førstelektor NTNU

13.20-13.35: Pause

13.35-13.55: «Drama som empowerment». v/Sissel Horghagen, førsteamanuensis NTNU

13.55-14.15: «Teater med skuespillere med utviklingshemming; kunst eller terapi?» v/Ellen Saur,
professor NTNU

14.30-15.00: Paneldebatt

15.00-15.15: Oppsummering

Pauseinnslag: Åse Hilde Brekke, performancekunstner, Nasjonalt kompetansesenter for kultur, helse
og omsorg, NKKHO

Mer om konferansen her

Les også: Musikk er en nøkkel til å forstå hjernen

Bakgrunn for konferansen

Initiativtakere til konferansen er førstelektor Wigdis Sæther, Institutt for psykisk helse, Fakultet for
medisin og helsevitenskap, NTNU, og førsteamanuensis Ellen Foyn Bruun, Institutt for kunst og
medievitenskap, Det humanistiske fakultet, NTNU. I arrangementsgruppen er også førsteamanuensis
Wenche Torrissen, Høgskulen i Volda/Nasjonalt kompetansesenter for kultur, helse og omsorg.

 

Relaterte artikler

helse-nordtrondelag
ntnu
hint
levanger
Trøndelag Fylkeskommune

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.