Artikkel om mønsterprosjektet publisert

Av Marthe Haugdal | 3. juli 2018

Artikkelen om mønsterprosjektet er publisert i den vitenskapelig forskningsjournalen Nordic Journal of Art and Research (Årg 7 Nr 1 (2018).

Dette er et kunstprosjekt som omhandler bruk av materialet filt: Mønster – Hvordan kan bruk av materialet filt gi nytt innhold, mestring og glede i hverdagen til ansatte og demente. Prosjektet er gjort ved blant annet Ytterøy Helsetun. Kunstner og atelierista Anne Helga Henning og kunstpedagog Gry Ulrichsen står bak prosjektet. Anne Helga Henning har delt erfaringer fra prosjektet ved flere foredrag og debatter i samarbeid med kompetansesenteret. Les mer om mønsterprosjektet her

Skapes gode øyeblikk

Avdelingsleder Kristin Haugdahl Nøst ved Ytterøy Helsetun har sett prosjektet på nært hold.

– Vi ser at dette virker. Det skapes mange gode øyeblikk for både pasienten og de ansatte, sier Kristin Haugdahl Nøst ved Ytterøy Helsetun.

– Pasientene har mange timer å leve på mellom de daglige gjøremålene. Vi ser at Mønsterprosjektet og bruken av filt har gitt pasientene en mestringsfølelse og en mulighet for toveiskommunikasjon som ikke i alle tilfeller er mulig ellers. Vi ser også at det gjør noe med de i ettertid, forteller Haugdahl Nøst.

 

Mønster, nasjonalt kompetansesenter for kultur, helse og omsorg, anne helga henning, levanger, LevArt
Bildet er tatt fra et seminar om mønsterprosjektet fra 2015. Foto: Marthe Haugdal

Relaterte artikler

helse-nordtrondelag
ntnu
hint
levanger
Stående_farge (1)