Folkehelse – nytt masterprogram ved NTNU

Av Marthe Haugdal | 4. mars 2018

Hva er egentlig folkehelse og hvordan står det til med folkehelsa vår – i norske kommuner? Og i verden? Hva skiller helsefremming og forebygging fra hverandre, og hvorfor trenger vi begge perspektiv i folkehelsearbeidet? Hvilken kunnskap trenger du for å jobbe med folkehelse i din kommune?  Og hvordan kan du påvirke folkehelsearbeidet lokalt, nasjonalt og globalt for å møte noen av de utfordringer vi står overfor i dag?

Dette er noen av problemstillingene masterstudentene på det nyopprettede masterprogrammet i folkehelseved NTNU får brynt seg på, skriver, Kristine Pape, førsteamanuensis og studieprogramleder for master i folkehelse, i NTNUs fagblogg om medisin og helse.

Hvem kan søke?

Masterprogrammet i folkehelse er åpent å søke på for alle som har fullført en treårig helse- og sosialfaglig, samfunnsvitenskapelig, naturvitenskapelig eller humanistisk bachelorutdanning med relevans for folkehelsearbeidet. Du kan også søke om opptak hvis du har utdanning innen medisin, psykologi eller tannhelse minimum tilsvarende treårig bachelorutdanning. Søknadsfrist er 15. april.

Mer om opptakskrav og hvordan du søker.

Master i folkehelse har opptak både i Gjøvik og Trondheim. Søknadsfrist 15. april

Relaterte artikler

helse-nordtrondelag
ntnu
hint
levanger
Stående_farge (1)