Internasjonalt seminar om kultur og helse i Danmark

Av Marthe Haugdal | 18. mai 2017

I København, torsdag 21 september 2017, holdes Danmarks første konferanse om kultur og helsefremmende arbeid med både nasjonale og internasjonale forskningsmiljøer presentasjoner og workshops om temaet.

Wenche Torrissen ved Nasjonalt kompetansesenter for kultur, helse og omsorg er en av foredragsholderne.

Les om konferansen her

Stadig mer internasjonal forskning viser at målrettet bruk av kunst og kultur-aktiviteter i et helseperspektiv kan bidra til å bedre både den mentale og fysiske helsen til mennesker.

I Danmark er det en økende interesse i regionen – senest i form av det treårige prosjektet “Culture of resept”. Her er blant annet de helsemessige fordelene av musikk, litteratur, visuelle og kunstneriske opplevelser hos langsiktige syke mennesker med depresjon, stress, angst undersøkt.

Målgruppe

Ledere og ansatte på landets kulturinstitusjoner (museer, biblioteker, teatre, musikkinstitusjoner, etc.), politiske og administrative beslutningstakere i de kulturelle og helsemessige områder; medisinsk og pleiepersonell i grunnskolen og videregående, omsorg; lærere og helsepersonell i psykisk helse og eldreomsorg, samt forskere og lærere i helse- og helsepersonell utdanning.

Relaterte artikler

helse-nordtrondelag
ntnu
hint
levanger
Stående_farge (1)