Kompetansesenteret fikk internasjonal oppmerksomhet

Av Marthe Haugdal | 24. november 2016

Daglig leder Odd Håpnes presenterte denne uken kompetansesenteret og betydningen av kultur i helsearbeid for deltakere fra 22 land.

Nasjonalt kompetansesenter for kultur, helse og omsorg var som en av to innledere invitert til å delta i et internasjonalt webinar i regi av Royal Society Of Public Health i London og Sidney Dehaan Research Centre i Christ Church denne uken.

Fagpersoner på feltet kultur og helse fra 22 land deltok i dette prestisjefylte webinaret med temaet «Hvordan kan forskning bidra til politikkutvikling i et land».

Daglig leder Odd Håpnes ved Nasjonalt kompetansesenter for kultur, helse og omsorg var invitert som èn av to foredragsholdere til å holde et innlegg på 15 minutter, som tok for seg nettopp dette temaet.

–  Dette var en unik anledning til å presentere kompetansesenteret, som egentlig er en iverksetting av den kunnskapen vi har om betydningen for kultur i helse- og omsorgsarbeid. Her har norske myndigheter tatt et grep som er unikt internasjonalt, og det fikk de også ros for. Dette ble svært godt tatt imot og vekte stor interesse blant deltakerne. Jeg fortalte også hvordan kompetansesenteret jobber med sentrale myndigheter, forteller Håpnes.

– Jeg presenterte deretter opplæringsprogrammet «Musikkbasert miljøbehandling» som Nord Universitet og Kompetansesenteret driver, og også HUNT forskningssenter sitt arbeid spesielt. Kulturforskningen som ligger i HUNT 3 med det hele 50.000 deltakere er enestående internasjonalt, sier Håpnes.

I den 15 minutter lange spørsmålsrunden etter innlegget fikk både norske myndigheter og kompetansesenteret ros for sin satsning på kultur og helse.

– Med Nasjonalt kompetansesenter for kultur, helse og omsorg i Levanger er vi sammen med norske myndigheter pioneerer. Det er spennende med tanke på at vi ser en tydelig økt interesse internasjonalt for kulturdeltakelse i et helseperspektiv, forteller Håpnes.

Dr. Christina Davies fra School of Population Health, University of Western Australia utførte den andre presentasjonen i dette webinaret.

forside

 

 

Relaterte artikler

helse-nordtrondelag
ntnu
hint
levanger
Stående_farge (1)